Kosthold

I tillegg til å være en pedagogisk institusjon skal vi være helsefremmende. Barnehagens arbeid med måltider er viktig. Mat og drikke som inntas i barnehagen gjør en betydelig del av barnas totale kosthold, og barnehagen har derfor stor innflytelse på barnas matvaner, kost og helse. Vaner etableres tidlig; sunne og varierte måltider i barnehagen vil bidra til å legge grunnlag for gode kostvaner.

Matservering i BarnehagenVår Hosletoppen består av:

  • Lunsj: Varmmat fra Lille Persille catering fire dager i uken, en dag i uken er det havregrøt. Vi lager ofte mat på bål/bålpanne på turene våre
  • Ettermiddagsmåltid: Brødmat/knekkebrød og frukt

Det serveres vann til varm mat og melk til ettermiddagsmåltidene.

Eventuell frokost medbringes, og kan spises i barnehagen frem til kl. 09.00.

Måltidet settes sammen av:

  • Grovt brød, grove kornprodukter, poteter, ris og pasta
  • Grønnsaker, frukt og bær
  • Fisk (annen sjømat), kjøtt, ost, egg, bønner linser etc.

BarnehagenVår Hosletoppen tar hensyn til:

  • Sette av god tid til hvert måltid
  • At de voksne er aktivt tilstede under måltidene
  • God hygeiene før og etter måltid
  • At barna kan være med å tilberede maten

 Pr. dags dato er prisen for kost i barnehagen kr. 600,- i måneden.