I tillegg til å være en pedagogisk institusjon skal vi være helsefremmende. Barnehagens arbeid med måltider er viktig. Mat og drikke som inntas i barnehagen gjør en betydelig del av barnas totale kosthold, og barnehagen har derfor stor innflytelse på barnas matvaner, kost og helse. Vaner etableres tidlig; sunne og varierte måltider i barnehagen vil bidra til å legge grunnlag for gode kostvaner.
Matservering i BarnehagenVår Hosletoppen består av:
- Lunsj: Varmmat fra Lille Persille catering fire dager i uken, en dag i uken er det havregrøt. Vi lager ofte mat på bål/bålpanne på turene våre
- Ettermiddagsmåltid: Brødmat/knekkebrød og frukt
Det serveres vann til varm mat og melk til ettermiddagsmåltidene.
Eventuell frokost medbringes, og kan spises i barnehagen frem til kl. 09.00.
Måltidet settes sammen av:
- Grovt brød, grove kornprodukter, poteter, ris og pasta
- Grønnsaker, frukt og bær
- Fisk (annen sjømat), kjøtt, ost, egg, bønner linser etc.
BarnehagenVår Hosletoppen tar hensyn til:
- Sette av god tid til hvert måltid
- At de voksne er aktivt tilstede under måltidene
- God hygeiene før og etter måltid
- At barna kan være med å tilberede maten
Pr. dags dato er prisen for kost i barnehagen kr. 600,- i måneden.