Kosthold

Pr dags dato er prisen for kost i barnehagen kr. 600,- i måneden. Matserveringen i BarnehagenVår Hosletoppen består av:

Lunsj: Varmlunsj fra Bogstad catering 4 dager i uken, 1 dag med havregrøt. Meny Bogstad catering :Klikk for å laste ned

Ettermiddagsmåltid: Brødmat, knekkebrød og frukt.

Det serveres vann til varmmat og melk til brødmåltidene.

Eventuell frokost medbringes, og kan spises i barnehagen frem til 09.00

Barnehagen skal ikke bare være en pedagogisk institusjon, men også helsefremmende. Barnehagens arbeid i forhold til måltider blir også da viktig. Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barns totale kosthold enten den er medbrakt eller blir servert. Foreldre har det grunnleggende ansvar for barns kosthold, men fordi så mange måltider inntas i barnehagen, har barnehagen stor innflytelse på barns matvaner, kost og helse.Vaner etableres tidlig,- sunn og variert mat og godt tilrettelagte måltider i barnehagen vil bidra til å tidlig legge grunnlag for gode kostvaner.

Noen punkter som er viktige, og som vi tar hensyn til når det gjelder måltider i barnehagen:

• Settes av god tid til hvert måltd,
  • Legge til rette for å kunne spise frokost.
  • Legge til rette for at de voksne tar aktivt del i måltidet og spiser sammen med barna
  • Sørge for god hygiene før og under måltidet og ved oppbevaring og tilberedning av mat.
  • Måltidene settes sammen av mat fra følgende tre grupper;1)  Grovt brød, grove kornprodukter,poteter,ris og pasta 2) Grønnsaker og frukt/bær, 3) Fisk,annen sjømat, kjøtt,ost,egg,bønner,linser etc.